Vi kan alle få brug for et kram eller berøring fra et andet menneske. Det er vi simpelthen skabt til 🙂 Det kan gå ud over vores almen tilstand hvis vi mangler nærvær i vores liv. Hudsult er et fænomen vi alle kommer til at opleve på et tidspunkt i livet.

Allerede fra starten af livet, har vi i den grad brug for nærvær og hudkontakt. Det lille spæde barn bliver lagt på mor´s mave lige efter fødslen ( hvis det er muligt ) Det gavner både mor og barn. Tryghed i mor´s favn, med velkendt duft og lyden af mor´s hjerte giver en god start på livet. Nu ved jeg godt at det ikke altid er muligt for mor, at give denne kontakt lige efter fødslen at andre årsager. Det kan også være en anden omsorgsgiver der giver barnet den første hudkontakt.

I hele vores barndom og opvækst ved vi hvor vigtigt det er, at der er nogen som udviser omsorg, kærlighed og nærvær for os. Og det gælder hele livet igennem for at vi kan bevare en god livskvalitet.

I vores parforhold kan vi også komme til at mangle berøring og nærvær. Det tror jeg de fleste kan genkende 😉 Vi glemmer nogen gange vigtigheden i lige at stoppe op for at give hinanden et kram. Tit og ofte har vi i perioder alt for travlt, og vores parforhold bliver sat på stand by. Men det er vigtigt at huske hinanden. Nogen gange har vi selv en bevidst om, at nu trænger jeg altså til et kram. Så sig det højt 🙂 Bestem jer for at I vil øve jer i at give hinanden et kram ell. 2 hver dag. Hold i hånd når i sidder i sofaen, eller nus hinanden på armen. Nogen gange er det ikke så meget der skal til.

Når vi bliver ældre og vores partner og andre pårørende går bort, så vil ensomhed komme til os på et tidspunkt. Der vil måske gå længere imellem et kram og berøring. Men vi har brug for denne kontakt hele livet ud.

Når vågekoner sidder og holder døende i hånden, så skaber det også en tryghed for den der skal herfra.

Læs med på mit andet oplæg idag: Krammeven søges

Share via
Copy link
Powered by Social Snap