Hvor meget fylder de sociale medier egentlig for dig??

Ofte ved vi det egentlig ikke før vi er afskåret fra at kunne bruge det en periode.

Det fandt jeg selv ud af da jeg for nylig var på ferie, hvor der ingen net forbindelse var. Og hvad gjorde det så ved mig! Jeg blev lettere irriteret over at jeg ikke lige kunne tjekke facebook ell. smække et billede op på instagram. Men blev faktisk også overrasket over at jeg reagerede sådan. Fik det dog hurtig vendt til at der nok var en mening med at jeg trængte til at holde helt fri. Og hvor har jeg dog nydt min ferie, uden lige at skulle tjekke min telefon. Har følt et helt andet nærvær og tilstedeværelse hele ferien igennem. Så min konklusion er, at fremover bliver min ferie mobil fri fra de sociale medier 🙂

Hvad er det i grunde de sociale medier kan gøre ved os??

Give os et samlet overblik eller opdatering. Vi kan føle et fællesskab af noget. Jeg tror på at der selvfølgelig er forskel på, hvordan vi påvirkes af brugen af de sociale medier. Tror der er nogen der kan føle et pres eller stresser sig selv ved at skulle opdaterer sig i hvad der foregår hele tiden. Nogen vil måske føle at de går glip af noget. FoMo hedder dette begreb.

Mange af os lægger kun den pæneste udgave af os selv ud på de sociale medier, billeder af luksus, os selv i balance, glamour osv…. Men vi ser ikke så tit bagsiden af medaljen. Det er ikke det vi har lyst til at dele med andre. Men hvorfor ikke? Det er jo også en del af vores liv. Ingen af os lever det perfekte liv hele tiden!

Fakta:

Et tidligere studie har vist, at 10 minutters scrollen på Facebook giver unge kvinder lyst til at ændre ting ved deres udseende.

Hvorfor har vi brug for at andre skal se os. Er vi blevet like liderlige, jeg spørger bare? Er der forskel på at få et like eller et hjerte? Hvis der ikke kom nogen kommentar på vores opslag, så blev det måske mindre interesant at lægge noget op, og hvordan det i grunden påvirke os? Og kan vi blive afhængige af denne verden? En verden hvor vi bekræfter hinanden mere end nogensinde på de sociale medier. Hvad med i det virkelige liv??? Får vi ikke nok opmærksomhed og anerkendelse andre steder fra? Mange vil nok give mig ret i at de sociale medier fylder for meget, især hos de helt unge. Men vi har jo selv være med til at skabe denne verden. Der hvor jeg synes det bliver alvorlig, er når det styrer hverdagen for den enkelte. Alle uanset om man er ung eller gammel har med garanti godt af at holde fridage på de sociale medier. Og øve os i mere nærvær og tilstedeværelse uden vores telefon i hånden 😉

Måske skulle man melde sig helt ud af de sociale medier? Men det kan jo også være svært helt at undvære, da meget af vores kommunikation foregår her. Eks. inviterer mange idag ved at oprette begivenheder på facebook. Interesse grupper dannes. Overblik over div. arrangementer og fødselsdage. Messager osv. Så det skaber også et samlet overblik at have en informationskilde via eks. facebook. Og så er det et virkelig godt markedsførings værktøj. Jeg tror jeg bliver her lidt endnu 🙂

Så vil du også gerne være mere nærværende i din ferie i år? Rigtig god sommer til jer alle derude 🙂

// Stine

Share via
Copy link
Powered by Social Snap