Kronisk sygdom og seksualitet

Når du bliver ramt af sygdom, påvirkes din seksualitet.

Jeg har 12 års. sundhedsfaglig baggrund fra sygehus og kommunale pleje. Har bla. arbejdet med: Neurorehabilitering, Apopleksi, ALS.

Har tit undrer mig over at der ikke var mere fokus på seksualitet, da jeg ved at det er et basalt behov der er med til at styrke vores mestringsevne over for de udfordringer vi møder i livet. Og derved også har stor betydning for vores livskvalitet.

Mange tror det er umuligt at opretholde en seksualitet når de bliver ramt af sygedom. Der er først og fremmest fokus på sygdommen, og behandling. I dag er der også blevet mere fokus på kost og motion/fys. Men seksualitet halter stadig bagud. Det handler tit og ofte om manglende viden fra plejepersonale og tabu.

– – – –

ALS er en fremadskridende alvorlig sygdom der rammer musklerne i hele kroppen. Men vidste du at seksualitet er en af de få muskler der ikke rammes.

– – – –

Jeg har uddannet mig sexolog for bla. at være med til at vende dette område, så det bliver en naturligt at drøfte seksualitet.

Meget kan faktisk lade sig gøre! Det handler om at finde ud af hvad der udfordrer lige præcis dig og evt. partner. Begrebet seksualitet kan foldes ud, og er meget andet end sex. Nærvær, omsorg og kærlighed er en stor del af seksualitet. Måske kender du/I begrebet hudsult? Alle har behov for berøring, et kram eller at føle sig holdt af for at kunne opretholde en del af livkvaliteten.

Hvad kan jeg tilbyde:

Rådgivning og terapi.

Aller først vil jeg spørge ind til hvilken udfordringer du/I har.

Jeg vil spørge ind til din sygdom og medicin, for at finde ud af om der kan være bivirkninger der kan give seksuelle dysfunktioner. Henviser altid til egen læge, hvis der mangler udredning.

For mig er det vigtig at  skabe et rum hvor du/I føler jer mødt. Hvor der er masser at tid til at blive hørt. Det er vigtigt for mig at du/I føler jeg trykke i vores dialog.

Jeg tilbyder at kører ud til dig/jer, da det for nogen kan være uoverskueligt eller for besværligt at kommer til min klinik.

Når du er nået hertil, så har du taget først step til at gøre noget ved din seksualitet. Så kontakt mig og aftal en tid.

“Seksualitet er nærvær, omsorg og kærlighed til dig selv og andre.

Og omhandler ikke kun sex.”

Stine Bonde / Terapeut & Sexolog

KLIK HER og læs om Familielivet og seksualitet
Copy link
Powered by Social Snap