Lyst er en livsenergi, og har betydning for hele vores eksistens.

Den seksuelle lyst er yderst kompleks. Den påvirkes af et samspil mellem fysiologisk, psykologisk, relationelle, emotionelle, kulturelle og miljømæssige forhold. Pyh ha mange ord, som favner bredt.

Jeg kunne skrive en meget lang bog om lyst, men har valgt at lave en lille generel “lystvækker” til min blog, så I/du kan få noget helt konkret til jer.

Mange par og singler kan være påvirket i deres liv af nedsat eller manglende lyst. Faktisk er det hver 3. kvinde, og hver 6. mand der mærker til det lige nu 😉 Lad os kigge lidt på hvad årsagerne kan være.

For lidt tid til nærvær for os selv og partner kan være en lystrøver. Arbejdslivet kan fylde meget i ens hverdag. Måske er det sygdom fysisk ell. psykisk der påvirker lysten. Medicinbivirkning: eks. Blodtryksmedicin, gigt, diabetes, kolesterol, psykofarmaka præparater kan få indflydelse. Hormonforandringer, overgangsalder både hos mænd og kvinder Måske mangler i forandring i sexlivet.

Nogen gange er der måske ikke en tydelig grund til manglende lyst 😉 Og det er også helt normalt at det svinger op og ned i livet. Vi er jo også meget forskellige. Nogen har et aktivt sexliv hele livet igennem. Hvor andre måske får dalende lyst med alderen, og har det fint med det.

Mange vil opleve i et heteroseksuelt forhold , at lysten er forskellig mellem mand og kvinde. Det er der flere årsager til, bla. den forskel der er på kønnene. Mænd styres af det vigtigste lyst og kønshormon Testosteron, som er 17 gange højere end hos kvinden.

Hvordan får vi så mere lyst? Nogen vil mene at sex øger lysten og giver en lykkerus, der smitter af på mere lyst. Andre gange er det måske noget helt andet der skal til. Hvis lysten er helt væk, så skal den vækkes og bygges op igen 😉 Der findes nogen seksualitetsøvelser, som går ud på at kærtegne hinanden uden at have sex. Den øvelses er virkelig god, da man stille og roligt vil vende tilbage til lystens univers. Nogen gange er solosex et rigtig godt alternativ. Også selv om vi er i et parforhold. Det er ikke forbudt at kende sig selv, og vide hvad vi godt kan lide. En god måde også at vække lysten på igen. Så kan vi gøre os klar til mødet med en partner.

Mænd er ofte styret af syn, duft og hørelse. De kan hurtig blive opstemt og være klar til sex på kort tid. Kvindens lyst er i højere grad end mandens afhængig af hverdagen og verden omkring hende. Mangel på nærvær mellem hende og partneren og følelsen af ikke at have styr på tingene kan have stor indflydelse på hendes lyst. Kvinder har tit brug for at føle sig elsket, værdsat og respekteret, før hun har lyst til sex. De fleste kvinder har brug for god tid, kærtegn, og et forspil på mindst 1/2 time. Det er virkelig godt givet ud kære mænd, at varme din kvinde godt op før samleje 🙂

Så kære mænd og kvinder 🙂 Er I gået i stå i jeres sexliv. Er det manglende ell. nedsat lyst der er årsagen. Er det nu I føler jer klar til at arbejde jer hen imod målet: Lyst til mere lyst. Så kontakt mig på mail@stinebonde.dk ell. tlf. 27588001.

Skøn weekend til jer alle 🙂

Lyst giver mig lyst til mere af alle aspekter i livet 🙂 // Stine

Share via
Copy link
Powered by Social Snap