Intuition findes inde i os alle, som en dyb visdom, en indre viden der altid står klar til rådgivning, for at hjælpe os med at klare hverdagens beslutninger, problemer og udfordringer. Intuition er en naturlig del af os alle og vi er alle født med den.

Vi beskriver ofte en intuition som en fornemmelse

Som børn er vi meget intuitive, men bliver igennem barndommen påvirket af normer til at tilpasse os og følge visse adfærdsregler. At undertrykke vore spontane impulser, og gøre hvad der forventes af os. Vi lærer igennem livet at henholde os til den ydre autoritet, istedet for at være opmærksomme på vores egne følelser og intuition. Vi tror at livets svar ligger et sted uden for os, og vi udvikler en livslang vane med at henholde os til andre. Vi lærer at lade være med at stole på os selv og vores egne sans for sandhed.

Mange oplever en vis skepsis, overfor at skulle følge og lytte til deres intuition. Nogen tror at det ikke er alle der er født med en evne til at lytte til sin indre stemme. Men vi kan alle vælge bevidst at ville udvikle eller genvinde vores intuition. Vi kan lære at følge og tillade den at blive en stærk vejleder i vores liv.

Du kender sikkert sætningen? “jeg skulle have fuldt min intuition”

Ud fra mit eget arbejde og selvudvikling har jeg bemærket at min intuition er blevet stærkere. Jeg synes det er en gave at mærke at jeg faktisk indeholder mange svar, på mange af de spørgsmål jeg stiller. Jeg har tit før hen været i tvivl. Nogen gange har jeg nærmest overtænke “for og imod” modellen, til at det har givet mig en endnu større tvivl og usikkerhed. Når jeg idag bruger min intuition, så stiller jeg ofte et spørgsmål for mig selv, som jeg ønsker svar på. Langt de fleste tilfælde kommer der noget retur til mig. Ikke nødvendigvis i ord, men måske en fornemmelse eller følelse af rigtigt og forkert. Det giver mig en ro og styrke. Jeg vælger selv hvilken vej jeg går. Når jeg følger min intuitive energi, så oplever jeg at tingene bliver nemmere og ubesværet. Andre muligheder åbner sig, og jeg føler at jeg er på den rigtige vej.

Kender I det?? Nogen gange møder vi udfordringer, som vi bestemt ikke kan se en mening med. Som så alligevel tager en drejning eller ender med noget positivt. Så nogen gange er der en mening med at vi skal en omvej for at nå i mål.

Den mest sikrer måde at vide om du følger din intuition er, at du føler dig mere levende hver gang du gør det. Du får simpelthen mere energi. Derimod når du ikke er opmærksom på din intuition eller går imod den, så mærker du måske en vis tunghed. Det kan føles som at svømme mod strømmen.

Det er selvfølgelig vigtigt at afbalancere logik og intuition 😉

Så næste gang du står over for en beslutning, så prøv at stil et spørgsmål til dig selv 😉 Gå en tur i stilhed eller mediterer, og se hvad der sker 😉

// Stine

Share via
Copy link
Powered by Social Snap